Ringmaat-opmeten

Ringmaat opmeten. Hoe doe ik dat?

Ringen maken je sieraden collectie echt af. De laatste tijd zijn we druk bezig geweest om een paar toffe gouden, zilveren en rose gouden ringen toe te voegen aan onze sieraden webshop, Sommige van onze ringen zijn verstelbaar maar een heleboel hebben een vaste maat. Je hebt het vast weleens gezien dat ringen in verschillende maten komen, zoals maat 15, 16 of 19. Maar hoe weet je nu wat jouw maat is?

Ondanks dat de gemiddelde ringmaat in Nederland 18 is zegt dit nog niks over jouw maat. Je kunt dunne of dikkere vingers hebben maar zeker ook de maat van je vingerkootje verteld je iets. Zeker als je online ringen besteld is het fijn om te weten wat jouw exacte maat is. Eerst zullen we uitleggen wat een maat eigenlijk betekent. Als een ring maat 18 heeft dan betekent dat de er 18 mm ruimte is over de breedte van de ring zoals de afbeelding hieronder aangeeft. Ga je je ringmaat opmeten dan kun je dus een ring pakken die je al hebt en langs een liniaal leggen. Je leest nu af of maat 16, 17 of 18 beter past.

Made by Mila | Ringmaat opmeten. Hoe doe ik dat? 1

Zelf je ringmaat opmeten

Heb je thuis geen passende ring liggen dan kan het lastiger worden om je vinger op te meten. Gelukkig hebben we daar een simpel en snel trucje voor. Neem een draadje en leg deze om de vinger om welke je de ring wilt dragen. Knip het draadje af als hij eenmaal rond is om de vinger. Leg het draadje nu langs een liniaal en ook nu kun je makkelijk de maat aflezen

Made by Mila | Ringmaat opmeten. Hoe doe ik dat? 2

Past de ring toch niet die jij bij ons besteld dan mag je hem ongedragen terugsturen binnen 14 dagen, alsnog geen probleem dus om de voor jou beste maat te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *